סייד קאר – קוקטייל עם נינוח צרפתי

1528927200


סייד קאר הוא קוקטייל קלאסי מיוחד המורכב מקוניאק, ליקר תפוזים ומיץ לימון. כמו יתר הקוקטיילים הקלאסיים גם לסייד קאר היסטוריה עמומה ולא כל כך ברורה ועקבותיה מובילות לפריז או לונדון של סוף תקופת מלחמת העולם הראשונה ושמו של הקוקטייל נקרא על קצין שהיה נוהג להגיע ל  "Harry's New York Bar" כשהוא רכוב על "אופנוע סירה" ומכאן שמו של הקוקטייל. גם מלון "ריץ" בפריז טוען להמצאתו של קוקטייל זה. האזכור הראשון לקוקטייל מופיע בשנת 1922 בספר הקוקטיילים של  Harry's ABC of Mixing Cocktails)  Harry MacElhone's) בעליו של  "Harry's New York Bar" ובספרו של Cocktails and How to Mix Them) Robert Vermeire ) ושם מופיע המתכון כאשר המרכיבים בקוקטייל הם ביחסים שווים (1:1:1). אגב זהו גם המתכון הפופולרי ביותר כיום. דייויד אמבורי כותב בספרו משנת 1948 The Fine Art of Mixing Drinks כי הקוקטייל צריך להיות ביחסים קצת אחרים כדי להיות מוצלח יותר – 2:1/2:1/4 ובספרו של Harry Craddock משנת 1930 The Savoy Coktail Book מצויינים היחסים בין המרכיבים 2:1:1. בספרו של אמבורי משנת 1948 The Fine Art of Mixing Drinks הוא טוען כי הקוקטייל הומצא ע"י מכר שלו בבר בפריז בזמן מלחמת העולם הראשונה, אך הוא אינו מציין בספרו את שמו של הבר ומניחים כי מדובר בבר  "Harry's New York Bar" והקוקטייל הומצא ע"י הארילעומת זאת הארי כותב בספרו משנת 1919 ו 1922 Harry's ABC of Mixing Cocktails כי הקוקטייל הומצא ע"י הברמן הלונדוני Pat MacGarry מבר Buck's Club וכך גם מציין Robert Vermeire בספרו ועוד מוסיף כי זהו "קוקטייל מאוד פופולרי בצרפת"

הבאנו לפניכם את המתכון לסייד קאר משנת 1922

  • 30 מ"ל קוניאק
  • 30 מ"ל ליקר תפוזים – קוואנטרו
  • 30 מ"ל מיץ לימון

*** בגרסאות מסוימות ניתן למצוא גם "כתר" של סוכר על שפת הכוס

  • אופן ההכנה : מנערים את כל המרכיבים היטב בשייקר ומסננים לכוס Coupe
  • קישוט : קליפת תפוז

רוצים ללמוד להכין קוקטייל סייד קר וקוקטיילים נוספים? הצטרפו לסדנת הקוקטיילים שלנו

 


סייד קאר