למידע נוסף
צרו קשר!
קלובר קלאב (Clover Club ובתרגום חופשי "מועדון התלתן") הוא קוקטייל טעים במיוחד, יפהפה מהסוג שמצטלם נהדר ומספק שילוב ייחודי של טעם ומרקם בכל לגימה. מביא איתו היסטוריה וסיפורים מעניינים, לצד גרסאות שונות ומסקרנות. ועשה "קאמבק" בשנים האחרונות. או במילים אחרות, הוא פשוט לא מפסיק להפתיע. עם קצף, צבע, מראה ייחודי וטעם בלתי נשכח. הוא כנראה הולך לכבוש אתכם עכשיו. אם זה עדיין לא קרה. מוזמנים להתלוות אלינו למסע היכרות מעמיק עם אחד הקוקטיילים השווים על הבר ובהמשך גם לסדנאות נוספות.
רכיבים עיקריים: ג’ין יבש, סירופ פטל, מיץ לימון, חלבון ביצה
הגשה: כוס קופ
ערכים תזונתיים: מנה אחת מכילה 178 קלוריות
תכולת אלכוהול: · 1.1 משקה סטנדרטי, 14.2% אלכוהול/נפח
מקום של כבוד: הקוקטייל הוא סיפור של תרבות, תקופות חברתיות משתנות, סגנונות טעם מתפתחים ותחייה מחודשת
לפני שנתעמק בהיסטוריה של הקוקטייל. חשוב שניתן סקירה ראשונית קצרה, על הקוקטייל והנקודות עיקריות במסעו. מבעד לקצף הלבן הורדרד של הקלובר קלאב. יש קוקטייל בעל אופי ייחודי שהפך במהרה לסמל של אלגנטיות ואיכות על הבר. ראשיתו בסביבה גברית של מועדוני ג'נטלמנים, בהם עורכי דין, עיתונאים ואנשי עסקים נהגו להיפגש. עם הזמן טשטש את הגבולות והפך למשקה המגלם רכות, תחכום ועדינות שמדברות לכולם.
במהלך שנות ה-50 וה-60, בעידן שבו פשטות שלטה בעולם הקוקטיילים, נתפס קלובר קלאב כמורכב מדי ונשכח במעט מהתודעה הציבורית. עם זאת, בעשורים האחרונים אנו עדים לתחייה מחודשת של קוקטיילים קלאסיים, וגם קלובר קלאב שב לככב בתפריטים היוקרתיים של הברים המובילים בעולם. כיום, כמעט ואין בר רציני או מסעדה איכותית שלא מציעים גרסה לקוקטייל זה. שממשיך להפתיע ולכבוש לבבות.
הקוקטייל מגלם את סוד הקסם של קלאסיקות הבר כמעט כמו בכל הקוקטיילים בסדנאות הקוקטיילים שלנו: שילוב מהפנט בין מראה מוקפד, טעמים מתוחכמים וחוויה רב-חושית. במבט ראשון, נראה כי מדובר במשקה מעודן: הגוון הוורוד, שכבת הקצף וההגשה האלגנטית יוצרים רושם תמים ורך. עם זאת, מאחוריהם מסתתר עולם עשיר של עומק ותחכום. ששמור לקוקטיילים מעטים. הייחודיות והקסם של הקוקטייל טמונים בשלושה פרמטרים עיקריים:
על השם: קוקטייל קלובר קלאב, נקרא על שם מועדון הקלובר קלאב. הקלאב שנוסד בשנת 1896 על ידי קבוצת עיתונאים בולטים מפילדלפיה. שנפגשו באופן קבוע מרגע פתיחת מלון בלוויו-סטרטפורד (בפילדלפיה). ב- 1904. עם הזמן, חברי המועדון התרחבו וכללו עורכי דין, בנקאים ואנשי עסקים בולטים. במרוצת הזמן, התווסף לו גם הקלובר ליף. נראה כי יש דימיון רב בין שני הקוקטיילים. עליו נרחיב בהמשך ומומחים מעלים עדויות היסטוריות שונות לגבי מי היה הראשון מבין השניים.
1901: ה-Oxford Companion to Spirits And Cocktails מתייחס למתכון משנת 1901 מאת מייקל קילאקי, הברמן הראשי בוולדורף-אסטוריה בניו יורק, 1901, אך עד כה פרסום זה לא נמצא.
1908: אזכור ראשון שנמצא במדריך של ג'ייקוב אברהם גרוהוסקאו משנת 1908. מקור זה אף אושר על ידי ציטוט מהניו יורק הראלד מ-8 ביולי 1908.
1909: קוקטייל קלובר קלאב מופיע בספרו של פול אי. לאו משנת 1909 ("Drinks.how to mix and how to serve") כשרכיב מיץ הלימון הושמט מהמתכון בספר, ככל הנראה כתוצאה מטעות שעתוק. הקוקטייל אינו מופיע בספרו המוקדם יותר מ-1904, שם כן מופיע אזכור לברכת ה"לחיים" של הקוקטייל.
ברכת ה"לחיים" לקראת לגימת קלובר קלאב, המופיעה בספרו של לאו מ-1904, מופיעה (בתרגום חופשי) כך:
"לחיים ארוכים ושמחים.
למוות מהיר ומוות שמח,
לילדה טובה ולילדה יפה,
לבקבוק קר ועוד אחד.
תגידו, למה הזמן,
הכוס שלו נשגבת,
התמלאה בחול מכוער,
כאשר יין שידע
זורם דרכו נמרץ יותר
ונוצץ הרבה יותר בהירים?"
חומר למחשבה: אפשר לנתח, מבחינה תרבותית הרבה ברכות "לחיים" מתקופות שונות בהיסטוריה ובכל זאת, זו של הקלובר קלאב, מלאה בניגודיות, יצריות וממחישה את הרגלי השתייה המובנים מבין השורות. מדובר בברכת "לחיים" המאפשרת לנו הצצה מרתקת אל העולם ההיסטורי בו ג'נטלמנים היו משיקים "לחיים" ושרים בקול גדול את הברכה.
1909: ה"ניו יורק הראלד" מדווח: "משקה, לא חדש אך מתאים לימים חמים, הוא "קוקטייל קלובר קלאב". הוא עדין ומרענן. המתכון הגיע מפילדלפיה ומרכיביו הם חלבון של ביצה, חצי לימון, חצי ליים, "ג'יג'ר" של ג'ין פלימות', כפית סוכר וקצת גרנדין. אלה "מנוערים היטב כדי לגרום לביצה לתפוח", כפי שהברמן ניסח זאת במונחים טכניים, וקישוט של גבעול נענע".
1910: לאחר המתכון מספרו של לאו מ-1909, המתכון השני הוותיק ביותר של קלובר קלאב בספר קוקטיילים מופיע בספר "101 משקאות וכיצד לערבב אותם".
1911: כתבה משנת 1911 בעיתון "הארגונאוט" מציינת גם היא את פילדלפיה כמקור: "משקה אהוב בניו יורק כרגע נקרא קוקטייל קלובר קלאב. הוא מגיע, כמו דברים טובים רבים, מפילדלפיה".
1931: בספרו מ-1931, אלברט סטיבנס קרוקט מייחס גם הוא את יצירת הקוקטייל הזה למלון בלוויו-סטרטפורד בפילדלפיה, שם נפגש המועדון שנוסד ב-1896. עם זאת, ההתייחסות של ה"אוקספורד קומפניון" משנת 1901 קודמת לפתיחת המלון ב-1904.
ספר המתכונים המוקדם ביותר לקוקטיילים שמכיל מתכונים גם לקלובר קלאב וגם לקלובר ליף הוא המהדורה השלישית משנת 1910 של מדריך הבר של ג'ייקוב אברהם גרוהוסק. כפי שצוין לעיל, קלובר ליף מופיע גם במהדורה הראשונה שלו משנת 1908. לפיכך, מדריך הבר של ג'ק משנת 1908 מחזק את הטענה שהקלובר ליף, קדם לקלובר קלאב. המהדורה השלישית משנת 1910 מגדירה בקלות את ההבדל בין שני הקוקטיילים: שניהם מבוססים על ג'ין עם חלבון ביצה ונענע, אבל קלובר ליף ממותק בגרנדין בעוד שקלובר קלאב משתמש בסירופ פטל ובנוסף מכיל ליים, לימון ומיץ תפוזים.
חשוב לציין ששני המתכונים מופיעים גם במהדורה השנייה שלו משנת 1910, אך באופן מבלבל הוא מכנה את שני המתכונים קלובר ליף, כך שנצא מנקודת הנחה כי מדובר היה בטעות בשם.
קלובר קלאב Clover Club | קלובר ליף Clover Leaf | |
כמה מילים | פנינה ורדרדה שמביאה עמה ניחוח של מועדוני ג'נטלמנים ופגישות אלגנטיות בפילדלפיה של תחילת המאה הקודמת. קוקטייל המאזן בין רעננות הדרים, מתיקות פטל עדינה ומרקם קטיפתי של חלבון ביצה | במזג אוויר אמריקאי חם ומיושן אמיתי, שום דבר לא נראה שמדגדג את החך כמו משקה אמריקאי טוב. קלובר ליף נחשב פופולרי בין היתר בשל הדקורטיביות שלו, שכן יש לו צבע סחלב רך, עם שוליים לבנים |
מתכון מדפי ההיסטוריה | חלבון מביצה אחת, מיץ חצי ליים, מיץ חצי לימון, מיץ חצי תפוז, כף סירופ פטל, ג'ין יבש 100%, גבעול נענע טרייה. מלאו את הכוס בקרח שבור, נערו, סננו והגישו | ג'ין יבש, 10 קורטוב של גרנדין, חלבון ביצה, גבעול נענע. מלאו את הכוס בקרח סדוק, נערו היטב, סננו בכוס שמפניה והגישו |
אין הרבה קוקטיילים שמסמלים תחייה מחודשת כמו הקלובר קלאב. הקוקטייל חוצה מסע מדור המייסדים של הקוקטיילים ועד דור של ברמנים חדשים. קלובר קלאב מראה כי הצורך באיכות, בפרופורציות ובטכניקה, לצד סיפור טוב, כובשים וימשיכו לכבוש את הברים.
ב־2008 נפתח בברוקלין בר הקלובר קלאב של ג'ולי ריינר. בר זה החזיר אותו לתפריטים והפך אותו לסמל של תחיית הקלאסיקה המוקפדת. בגרסה המשודרגת של ריינר נוסף ורמוט יבש המעניק לקוקטייל עומק חדש ותכלית בגילוי טעמים. מה שהיה פעם שילוב פשוט של פטל, לימון וג’ין, הפך למשקה ששומר על איזון בין רעננות לפרופורציות עדינות ומבוקרות. הבר הפך במהירה לבית לקהילת ברמנים מובילים, זוכה בפרסים ומשמש השראה לעשרות ברים נוספים שרוצים לשמר או ליצור גישה אותנטית ומוקפדת לקוקטייל.
מדובר בטרנד בעולם הברים שהעלה מחדש לפופולריות מספר קוקטיילים. קלובר קלאב מביא עימו את הבסיס להיות ראוי לפופולריות מחודשת בעיקר בזכות:
אם אתם אוהבים קוקטיילים שיש להם גם סיפור, גם טעם וגם מראה מהמם, ברור שקלובר קלאב הוא בול בשבילכם. מעבר לכך שהוא טעים ללגימה, הוא מעניין להכנה. סדנת קוקטיילים מאפשרת את ההבנה וההנאה שבהכנה. אם אתם רוצים להכין את הקוקטייל כמו מקצוענים, סדנת קוקטיילים תספק לכם שילוב בין דיוק מקצועי, יצירתיות והבנה אמיתית של טכניקות עולם הבר.
במהלך הסדנה תלמדו:
עד שתרשמו לסדנה שתדייק אתכם, אתם מוזמנים בינתיים להתאמן בבית עם אחת הגרסאות המוצלחות של קלובר קלאב:
45 מ"ל לונדון דריי ג'ין
15 מ"ל ורמוט יבש
15 מ"ל סירופ פטל
10 מ"ל מיץ ליים (סחוט טרי)
10 מ"ל מיץ לימון (סחוט טרי)
15 מ"ל חלבון ביצה (מפוסטר) או חלבון צמחי טבעוני
מקציף קוקטיילים
טעמים וצבעים: ג'ין, מתוק וחמוץ עם ניחוח פירותי של פטל עשיר עם גוון של ורמוט יבש. בהתאם לסירופ הפטל שלכם, הקוקטייל המוגמר עשוי לנוע בצבעו מצהוב חיוור ועד גוון ורוד ועד אדום ורוד. ייתכן שתצטרכו לשנות את כמות או סוג הסירופ, לפי הטעם האישי שלכם.
רוצים להתעמק בקלובר קלאב וקוקטיילים מסקרנים אחרים? במסגרת סדנת קוקטיילים תלמדו להכין קוקטיילים, לשחק עם מרכיבים, לשדרג טכניקה, או בקיצור, לדייק את העשייה שלכם לטעם שלכם
סדנאות קוקטיילים זו חוויה נהדרת לאלו האוהבים לשלב בין הנאה, אלכוהול, יצירתיות ורכישת כלים ומיומנויות. דגמנו עבורכם את חמש הסדנאות…
קוקטייל טום קולינס הוא לא רק קוקטייל שאתם חייבים להכיר, אלא אחד כזה שנחשב לאב המשפחה כולה. קלאסיקה מוגזת בזכות…
יש לכם אירוע פרטי או עסקי על הראש? לנו יש בר קוקטיילים בראש טוב עבורכם! אנחנו ב-קוקטייל ארט, לקחנו את…