קוקטייל ארט – סדנת קוקטיילים | בר קוקטיילים לאירועים | מארזי קוקטיילים

למידע נוסף

צרו קשר!

חייגו אלינו כתבו לנו

קוקטייל מאי טאי: הקוקטייל ששינה את פני עולם הטיקי והפך לאגדה

קוקטייל מאי טאי: הקוקטייל ששינה את פני עולם הטיקי והפך לאגדה

קוקטייל מאי טאי כל הסודות הכמוסים…

מאי טאי. כבר בצליל השם יש משהו אקזוטי, מסתורי ומבטיח. אם יש קוקטייל אחד שיכול לקחת אתכם בלגימה אל חופשה חלומית על אי נידח באוקיינוס השקט, זה מאי טאי. הוא קלאסי, מורכב, ומספק חוויה של טעמים

קוקטייל מאי טאי הוא קוקטייל שמספר סיפור מעניין של יריבות, יצירתיות, ורומנטיזציה של מקומות מרוחקים, שכבשה את אמריקה. במרכזו עומדים רכיבים כמו רום מיושן, מיץ ליים טרי, ליקר קוראסאו, תמצית שקדים וסירופ סוכר. קוקטייל המאי טאי של טריידר ויק הוא המלך הבלתי מעורער של קוקטיילי הטיקי ואחד מהקוקטיילים שנשארו רלוונטיים לאורך שנים. אם אתם מרגישים מוכנים לצלול לעומק של עולם מלא בטעמים, ניחוחות וסיפורים, פשוט המשיכו לקרוא או שפשוט תרשמו לאחת מהסדנאות שלנו.

קוקטייל מאי טאי – מידע כללי

ליים לקוקטייל
קוקטייל מאי טאי – טריות בכל לגימה!

רכיבים עיקריים: רום מיושן, מיץ ליים טרי, ליקר תפוזים, סירופ אורג'ט, סירופ סוכר 

הגשה: כוס אולד פאשן או כוס טיקי ייעודית

ערכים תזונתיים: 245 קלוריות

תכולת אלכוהול: 1.6 משקה סטנדרטי, 19.18% אלכוהול/נפח

מקום של כבוד: המלך הבלתי מעורער של קוקטיילי הטיקי, סמל תרבותי של אסקפיזם טרופי

5 מרכיבים של שלמות + סוד קסם פשוט. על הייחודיות של קוקטייל המאי טאי

קוקטייל מאי טאי הוא (רק) לכאורה דאקירי המבוסס על רום מיושן, עם ליקר קוראסאו וסירופ אורג'ט התורמים לטעמו ולמתיקותו. זהו קוקטייל של איזון וניואנסים. סוד קסמו טמון במרכיביו:

1# לב ליבו של המאי טאי, רום

הבחירה ברום היא קריטית ומהותית. מאי טאי קלאסי דורש שילוב של שני סוגי רום לפחות. הרום הג'מייקני מביא ניחוחות פירותיים מורכבים, בעוד שרום מרטיניקי משלים עם תווים עשבוניים. שילוב היוצר עומק טעמים שרום אחד לבדו לא יכול לספק.

לפי המקורות: טריידר ויק עצמו השתמש ברום ג'יי ריי אנד נפיו ג'מייקה בן 17 שנים, אותו הוא מתאר בספרו כ"זהוב באופן מפתיע בצבעו, בעל גוף בינוני, אך עם הטעם העשיר והחריף המיוחד לתערובות הג'מייקניות".

2# ניואנס אגוזי, סירופ אורג'ט

סירופ השקדים הזה אינו סתם ממתיק. הוא מוסיף ממד אגוזי, פרחוני ולפעמים גם תפוזי, המעניק למשקה את המורכבות הייחודית שלו. אורג'ט איכותי, עדיף בהכנה ביתית, ישדרג את המאי טאי פלאים.

3# מפתח לרעננות, ליים טרי

אין קיצורי דרך. מיץ ליים טרי, סחוט במקום, הוא חובה. הוא מספק את החומציות הנחוצה שמאזנת את המתיקות של הסירופים ושל הרום, ומעניק רעננות חיונית.

4# נגיעה של הדרים, קוראסאו

קוראסאו, שהינו ליקר תפוזים, מוסיף טעם הדרים עדין שמחמיא לשאר המרכיבים מבלי להשתלט עליהם. לרוב משתמשים בקוראסאו יבש ואיכותי שמגיע עם עומק טעמים.

5# מתיקות מדויקת, סירופ סוכר

ויק דרש סירופ "סלעי סוכר" (Rock Candy), מונח עתיק לסירופ סוכר עשיר המורכב משני חלקים סוכר לחלק אחד מים. המונח "סירופ סלעי סוכר" מתייחס לסירופ עשיר במיוחד, שכן, ניתן ליצור ממנו גבישי סוכר.

פלוס סוד הקסם הפשוט

הקסם הכובש של קוקטייל המאי טאי, כמו של משקאות אחרים, טמון באיזון המושלם. מאי טאי טוב הוא קוקטייל מאוזן: לא מתוק מדי, לא חמוץ מדי, והרום מורגש אך אינו משתלט. על אף הפשטות, מדובר ברמת מורכבות שמצריכה דיוק בהכנה.

הסיפור של קוקטייל מאי טאי
לא תאמינו מהו מקורו של קוקטייל המאי טאי!

קוקטייל מאי טאי והסיפור שמאחוריו

מאי טאי הוא קוקטייל טרופי הטומן בחובו סיפור עשיר בתשוקה, יריבות ומסתורין, שמתחיל בשנות הארבעים הסוערות של אמריקה. בין הצללים המהבהבים של ברי הטיקי הקסומים, עולים שני שמות אגדיים: ויקטור "טריידר ויק" ברגרון ודון ביץ', הידוע בכינויו דון דה ביצ'קומבר. כל אחד מהם היה חלוץ בזירת תרבות השתייה האקזוטית של החוף המערבי, והשניים התחרו זה בזה על זכות הראשונים ליצירת המאי טאי. קוקטייל שהפך לסמל הבריחה מהשגרה אל עולם אחר, צבעוני, עז טעמים ומלא דמיון. ההיסטוריה של המאי טאי שזורה באנקדוטות עסיסיות, מתכונים סודיים, וחוויות שנרקמו בברים אפופי עשן וקישוטי במבוק. אם כבר נכנסתם לאווירה, עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להתעמק בכל אלו בדיוק.

 

גרסת קוקטייל מאי טאי של טריידר ויק 

הסיפור הנפוץ ביותר, וגם המוכח יותר, מגיע מטריידר ויק. בשנות ה-30 של המאה הקודמת טריידר ויק כפי שנודע, פתח את המסעדה הראשונה שלו בקליפורניה. הוא הגיש אוכל מגוון ונודע בעיקר בזכות הקוקטיילים מבוססי הרום שיצר, ובמיוחד בזכות המאי טאי. לפי הסיפור, בערב אחד בשנת 1944, הוא בדק קוקטייל חדש שהגיש לשני לקוחות מטהיטי. לאחר הלגימה הראשונה, קראו: "מאי טאי-רואה אה", שפירושו בטהיטית "לא מהעולם הזה – הטוב ביותר!". כך, לפי גרסה זו, נוצר ונקרא המאי טאי. ככל הנראה הוא יצר אותו מתוך מחשבה על המשקאות המצליחים באמת באותה תקופה: מרטיני, מנהטן, ודאקירי. שלושה קוקטיילים פשוטים במהותם. הוא רצה משקה חדש ומרגש, שיתבסס על רום נהדר מבלי שטעמו יוצף בתוספות כבדות של מיצי פירות וחומרי טעם.

טריידר ויק עצמו התייחס למחלוקת בעקשנות רבה: "היו הרבה שיחות על תחילתו של המאי טאי. ואני רוצה להבהיר את הדברים. אני המצאתי את המאי טאי. רבים אחרים טענו לזכותו. חלקם טוענים שמקורו בטהיטי. כל זה מחמיר לחלוטין את כיב האלכוהול שלי. המשקה מעולם לא הוכנס על-ידי לטהיטי אלא באופן לא רשמי דרך לקוחותינו וחברנו." (מתוך מדריך המוזגים של טריידר ויק, מהדורה מתוקנת, 1972).

 

קוקטייל מאי טאי, המתכון המקורי של טריידר ויק

כדי להבין טוב יותר את מהות הכנת הקוקטייל, חשוב להתחיל מהמקור. המתכון המקורי של טריידר ויק, כפי שתועד על ידו, הוא נקודת המוצא הטובה ביותר:

הכנת קוקטייל מאי טאי
ככה מכינים קוקטייל אמיתי!

רכיבים:

60 מ"ל רום ג'מייקני מיושן 

22.5 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי

15 מ"ל ליקר קוראסאו תפוזים הולנדי

15 מ"ל סירופ אורג'ט

10 מ"ל סירופ סוכר עשיר 

הכנה:

  1. לקרר מראש כוס אולד פאשן כפולה. כוס רחבה ונמוכה, מושלמת למשקה עוצמתי ועשיר בקרח.
  2. להכין קישוט מקליפת חצי ליים, ענפי נענע טריים עליהם מומלץ לטפוח קלות לשחרור ארומה, ומקל פירות כמו קוביות אננס על שיפוד ודובדבן.
  3. לנער את כל הרכיבים עם קרח בשייקר במשך 10-15 שניות, עד שהשייקר קפוא למגע והמשקה מעורבב היטב.
  4. לסנן לכוס האולד פאשן כשהיא מלאה בקרח כתוש. המתכון המקורי של ויק מתאר "כמות ניכרת של קרח מגורר בכוס של 450 גרם" כלומר, כוס גדולה המלאה בקרח כתוש.
  5. לקשט בקליפת הליים הסחוטה, אותה ויק הכניס אל תוך המשקה, ענף הנענע, ומקל הפירות.

עשו זאת בעצמכם: כעת יש לכם את כל המידע ואם אתם רוצים להתעמק ולדייק את ההכנה, סדנת קוקטיילים היא המקום לעשות את זה. סדנה מקצועית תציג לכם גם גרסה נאמנה למתכון המקורי של טריידר ויק, וגם תציע שימוש ברכיבים שונים כדי ליצור וריאציה שתגרום לכם להרגיש שזה המשקה המדויק שלכם.

גרסת דון ביץ' 

לעומת גרסתו של ויק, דון ביץ', טען אף הוא ליצירת המשקה. דון ביץ' פתח את בר הטיקי הראשון בלוס אנג'לס כבר בשנת 1933. הוא הגיש משקאות שהכילו רום, ליים, אורג'ט וקוראסאו, עוד לפני טריידר ויק. הבעיה בטענתו של דון היא, שרבים ממתכוניו היו סודיים ושמורים, והוא נהג להשתמש בתערובות מורכבות של רום, מה שמקשה על אימות טענתו. רוב היסטוריוני הקוקטיילים מייחסים את המאי טאי לטריידר ויק, בעיקר בשל התיעוד הברור יותר של המתכון המקורי והשפעתו על הפופולריות העולמית של המשקה. מה שברור הוא ששני החלוצים הללו סללו את הדרך לתרבות שתייה אקזוטית.

 

מה אומרים המספרים על קוקטייל מאי טאי ?

+M3 קוקטיילי מאי טאי הוגשו עד כה במסעדת באלי היי בסן דייגו, קליפורניה. ציון דרך מרשים המעיד על פופולריות מתמשכת של המשקה.

17 שנים היה גיל בקבוק הרום המקורי ששימש את טריידר ויק. מדובר ב-, J. Wray & Nephew Jamaican Rum. רום נדיר ביותר כיום המוערך באלפי דולרים במכירות פומביות. מחיר זה

קוקטייל טרופי
לדעת למזוג כמו מקצוענים!

מדגיש את מעמדו האגדי של המשקה ואת הקושי לשחזר את טעמו המדויק מהמקור.

19%+ היא תכולת האלכוהול הממוצעת לקוקטייל. נתון זה ממקם אותו כקוקטייל בעל עוצמה משמעותית יחסית.

245 קלוריות יש בממוצע בכוס מאי טאי. נתון זה מסייע להבין את משמעות המרכיבים ועד כמה מדובר במשקה עשיר.

1000+ קוקטיילי מאי טאי נמכרו ביום בהוואי בשיא הפופולריות. מספר זה משקף את הפופולריות המטאורית של המשקה באותה תקופה.

 

להפוך למאסטרים של קוקטייל מאי טאי : למה סדנת קוקטיילים היא הדרך הנכונה?

קריאה על מאי טאי היא דבר אחד, אבל הכנתו בפועל היא חוויה אחרת לגמרי. כפי שוודאי כבר הבנתם, מדובר בקוקטייל שדורש דיוק, הבנה של מרכיבים וטכניקה. אם אתם רוצים לא רק לשתות מאי טאי, אלא גם לשלוט באמנות הכנתו, סדנת קוקטיילים היא המקום המושלם עבורכם. סדנת קוקטיילים תאפשר לכם להבין את המהות של הקוקטייל ולהביא את גן העדן הטרופי ישירות לבר הביתי שלכם. סדנת קוקטיילים מאפשרת לכם:

  • ללמוד מהמומחים: לקבל הדרכה מברמנים שיחשפו בפניכם את כל הסודות והטיפים להכנת מאי טאי מושלם,  כמו גם קוקטיילים קלאסיים אחרים.
  • להבין מרכיבים לעומק: להכיר את ההבדלים בין סוגי רום שונים, להבין את חשיבות האורג'ט האיכותי, ולדעת לבחור את הליים הטרי והנכון ביותר.
  • לשלוט בטכניקה: לתרגל שקשוק נכון, סינון מדויק, ושימוש נכון בקרח כתוש. כל אלה חיוניים למאי טאי. תלמדו על קירר הכוס וכיצד להכין את הקישוטים המרשימים לקוקטייל.
  • לנסות ולגלות: לחקור וריאציות שונות, ולהבין כיצד שינוי קטן במרכיב או בטכניקה יכול לשנות פרופילי טעם. לקבל את הביטחון והידע להכין מאי טאי ברמה, ולהפתיע את האורחים שלכם בבית.

ההשראה הגיעה? עכשיו הגיע תורכם! אם אתם רוצים להכין מאי טאי (או כל קוקטייל מסקרן אחר), זה הזמן לקחת את הידע שכבר יש לכם לשלב הבא. סדנת קוקטיילים תלמד אתכם איך למזוג חוויה שלמה לכוס ולהפוך את הידע שלכם למציאות מרעננת!

עוד מאמרים שיכולים לעניין.