קוקטייל ארט – סדנת קוקטיילים | בר קוקטיילים לאירועים | מארזי קוקטיילים

למידע נוסף

צרו קשר!

חייגו אלינו כתבו לנו

מוחיטו – הקוקטייל הלאומי של קובה

מוחיטו – הקוקטייל הלאומי של קובה

מוחיטו הוא אחד (מתוך שתיים) מהקוקטיילים הלאומיים של קובה והאהובים ביותר שיש בבר, משהו בין החמיצות-מתיקות-רעננות הופך אותו ככל הנראה לקוקטייל שכולם אוהבים. המוחיטו בגרסתו המודרנית נולד בקובה, ב"לה בוגיטה דל מדיו", מסבאה קטנה וצפופה שהוקמה ב 1942 ברובע העתיק של האוונה, שם נולד לו הקוקטייל המיוחד הזה. מקורו של הקוקטייל הוא ככל הנראה במשקה קדום מהמאה ה 16 בשם 'אל דראקה' אשר נקרא על שמו של שודד הים הנודע והקפטן 'פרנסיס דרייק'. באחד מניצחונותיו ב 1586 הפליגה ספינתו של הקפטן אל נמל הוואנה בקובה כדי לחפש שם זהב.

באותה העת סבלו אנשי הספינה ממחלות שונות שפרצו בקרב המלחים ואנשי הצוות וביניהם מחלת הצפדינה הנגרמת בעיקר בשל מחסור חמור בוויטמין C. בהגיעו ליעד ביקש דרייק את עזרתם של האינדיאנים המקומיים אשר נודעו ביכולותיהם בהכנת שיקויים ובריפוי מחלות. התרופה שנרקחה עבורם הייתה מורכבת מכהיל המיוצר מקנה סוכר ששמו היה 'טאפיה' שלימים יקרא 'רום' בשילוב ליים, מיץ מקנה סוכר ומנטה. מכאן כנראה התפתחה 'התרופה' לכדי קוקטייל מענג בשם 'מוחיטו'. מקורו של השם מוחיטו (Mojito) גם כן אינו ברור והסברה היא שהשם Mojo ניתן למשקה ע"י העבדים השחורים שעבדו במטעי הסוכר בקובה והיה פופולרי בקרב העבדים.

בתקופת היובש בארה"ב נהגו האמריקאים להתאוורר מעט באיים הקאריביים ובקובה הם נחשפו לקוקטיילים המקומיים- הדאקירי ולפרט למוחיטו המרענן שהתחבב מאוד על התיירים האמריקאים ולימים יתפרסם הקוקטייל ברחבי העולם ויהיה לאחד מהקוקטיילים האהובים והמוכרים ביותר. לא מעט קרדיט לפרסומו של הקוקטייל ראוי לתת לסופר ארנסט המינגוויי שהיה חובב מושבע של הקוקטייל הנהדר הזה. המינגוויי נהג לשבת בבר האהוב עליו בהוואנה La Bougita Del Medio ולשתות 'מוחיטו' ואף כתב בכתב ידו על הקיר 'My Mojito in La Bodeguita'

מתכון לקוקטייל מוחיטו

  • 50 מ"ל רום קובני בהיר
  • 30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי (ניתן להחליף בלימון)
  • 20 מ"ל מי סוכר
  • 6-8 עלי נענע
  • סודה
  • אנגוסטורה ביטרס

אופן הכנה: בכוס גבוהה זורקים פנימה על עלי הנענע וכותשים אותם בעדינות עם כותש עץ, אח"כ מוסיפים את הרום, הליים והסוכר, מוסיפים קרח גרוס עד לגובה 2/3 מהכוס ומערבבים היטב עם מקל סוויזל או כפית ארוכה, אח"כ מוסיפים סודה ומשלימים עם קרח גרוס עד סוף הכוס ומטפטפים מעל 2-3 טיפות אנגסטורה ביטרס

קישוט: תפרחת נענע

עוד מאמרים שיכולים לעניין.