קוקטייל ארט – סדנת קוקטיילים | בר קוקטיילים לאירועים | מארזי קוקטיילים

למידע נוסף

צרו קשר!

חייגו אלינו כתבו לנו

סדנת קוקטיילים לאוהבי הקוקטיילים הטרופיים – סדנת קוקטיילי טיקי

סדנת קוקטיילים לאוהבי הקוקטיילים הטרופיים – סדנת קוקטיילי טיקי

אוהבים קוקטיילים טרופיים ? סדנת קוקטיילים "קוקטיילי טיקי" היא בול בשבילכם! סדנה המשלבת סיפורים ייחודיים, מרכיבים יוצאי דופן ואווירה שאין שנייה לה. מוזמנים לקבל טעימה

מנגיעה קדמונית ועד סגנון חיים ססגוני ואקזוטי מה זה בכלל "טיקי"?

מקור המונח "טיקי" נעוץ בתרבות הפולינזית. שם הוא מתייחס לדמויות מגולפות מעץ או אבן שמייצגות אבות קדמונים או אלים. כל אחת מדמויות אלו היתה בעלת משמעות רוחנית, סיפרה סיפור מקומי ושימשה כקמע של הגנה, חוכמה או שגשוג. במרוצת הזמן, המילה הפכה לסמל לתרבות טרופית ואקזוטית. וכיום היא משויכת גם לקוקטיילים הנושאים את הניחוחות, הצבעים והטעמים של האיים. "טיקי" זו מילה שמתייחסת לא רק למסורת עתיקה אלא גם לסגנון חיים שמביא איתו חופש, אווירה משוחררת, והרבה יצירתיות. סדנת קוקטיילים "קוקטיילי טיקי יוצאת לדרך!

הכנת קוקטיילים בסדנת קוקטיילים קוקטייל ארט
סדנת קוקטיילים טיקי, שקשק נער וערבב!

טיקי בעולם הקוקטיילים בכמה מילים

קוקטיילי טיקי הם שילוב של אלכוהול איכותי, מיצי פירות טרופיים, סירופים ייחודיים ותבלינים אקזוטיים, המוגשים בכלי קוקטייל מעוצבים ומקושטים בסגנון טרופי. קוקטיילי טיקי, כפי שהם נלמדים בין היתר גם בסדנת קוקטיילים של קוקטיילי עולם, כמו גם סדנאות אחרות, מעוטרים בדרך-כלל בכבדות, עם שפע של טעמי פירות טריים המשמשים אף הם לקישוט, מטריות קוקטייל או פרחים ועוד, ורבים מהם מוגשים בספלי קרמיקה דקורטיביים, הידועים גם כ"ספלי טיקי" המזכירים את דמויות הטיקי של האבות הקדמונים.

 

3 שורות, 2 שמות, עולם טיקי 1

אי אפשר לדבר על תרבות הטיקי בכלל ועל קוקטיילי טיקי בפרט, בלי להזכיר שני שמות מאוד משמעותיים, שעוד יעלו בהמשך הכתבה: דון ביץ' וטריידר ויק. לכל אחד מהם מקומו המכובד בהשפעה על תרבות הטיקי, אז הנה, שלוש שורות על שני שמות של עולם טיקי אחד:

  • דון ביץ', האיש שהמציא את תרבות הטיקי

נולד ב-1907, היה הרפתקן בנשמה ואיש חזון. אחרי מסעות ביעדים טרופיים, הוא פתח את הבר הראשון שהכניס את תרבות הטיקי לאמריקה. המקום הפך לשם-דבר, עם קוקטיילים אקזוטיים כמו הזומבי והמאי טאי, עיצוב טרופי שכולל במבוק ולפידים, ואווירה של חוף גן עדן. 

  • טריידר ויק, המהפכן של קוקטיילי הטיקי

היה ברמן ומסעדן. כשפתח מקום בקליפורניה, הוא הביא את הקוקטיילים האקזוטיים שלו לקהל הרחב. אחת התרומות המשמעותיות שלו הייתה המאי טאי, קוקטייל ששילב רום, פרי הלימון, סירופ אורג'ט ועוד, ושהפך לאחד הקוקטיילים המפורסמים ביותר בעולם. 

6 נקודות בהתפתחות של קוקטיילי הטיקי שלומדים עליהם בסדנת קוקטיילים

  • התחלה אקזוטית: לידתו של הטיקי בארה"ב

בתקופת השפל הגדול בארצות הברית, האמריקאים חיפשו מפלט מחיי היום-יום הקשים. חיפוש שהוביל את דון ביץ' ליצור חוויה חדשה ומלהיבה בדמות בר קוקטיילים בהשראת האיים הטרופיים. לאחר ביטול חוק היובש בארה"ב הוא פתח בר, שעוצב בסגנון פולינזי, עם פסלי טיקי, במבוק, רשתות דיג ומוזיקה אקזוטית והציע קוקטיילים שלא נראו כמותם קודם לכן, עם שילובים נועזים של רום, מיצי פירות טרופיים, סירופים ייחודיים ותבלינים, אותם הגיש מקושטים, בכלים מעוצבים. 

  1. השפעת מלחמת העולם השנייה והתפשטות הטיקי

מלחמת העולם השנייה חשפה אלפי חיילים אמריקאים לאזורי האוקיינוס השקט, כולל הוואי ואיי פולינזיה. עם שובם לארצות-הברית, חיילים רבים חיפשו את הטעמים, הריחות והאווירה שחוו באיים, מה שתרם לפופולריות הנוסקת של ברי טיקי ברחבי ארצות-הברית. כך, ברים רבים הפכו למפלט מנחם עבור רבים מחיילים אלו.

  • הכניסה של Trader Vic והפיכת הטיקי לתופעה עולמית

בשנות ה-40, דמות נוספת הצטרפה למהפכת הטיקי, טריידר ויק שהביא עימו גישה שונה מעט מזו של דון ביץ', החלוץ. ויק נתן משקל רב למתן חווית אירוח קולינרית ושילוב מאכלים פולינזיים לצד הקוקטיילים. הוא גם היה האיש מאחורי אחד הקוקטיילים הטיקיים האייקוניים ביותר, המאי טאי, שהורכב מרום, ליקר תפוזים, מיץ ליים וסירופ אורג'ט, קוקטייל שהפך מיד להצלחה מסחררת והתפשט לכל רחבי העולם וכיום הוא מככב כמעט בכל סדנת קוקטיילים.

  • כך כבשה תרבות הטיקי את המסעדות והברים בארה"ב

בשנות ה-50 וה-60, תרבות הטיקי הפכה לתופעה אמריקאית סוחפת והרעיון של "בריחה לאיים" הפך למודל עסקי רווחי מאוד עבור מסעדות וברים רבים. הטרנד היה הרבה מעבר לאוכל ושתייה, מקומות הבילוי הציעו חוויית בילוי כוללת, עם מוזיקה חיה, ריקודי הולה ותלבושות ססגוניות.

  • שנות ה-70 וה-80 – דעיכת הטיקי

מסחור היתר, ככל הנראה, פגע באותנטיות ובקסם המקורי של קוקטיילי הטיקי. לצד עליית טרנדים חדשים בעולם האלכוהול, כמו קוקטיילים מתקתקים עם ליקרים מבוססי קרם, החלו גם פשרות באיכות המשקאות שבאו לידי ביטוי בשימוש גובר במיצים מתועשים במקום מיצים טריים, החלפת רכיבים איכותיים בסירופים מלאכותיים והפחתה בשימוש ברום משובח. כל אלו פגעו בחווייה הטיקית המקורית. כתוצאה מכך, הקוקטיילים איבדו את אופיים הטרופי המורכב והפכו למסחריים יותר ומרגשים פחות, והתרבות האקזוטית שהייתה פעם סמל של חוויית השתייה החלה לדעוך, מסעדות טיקי רבות נסגרו, והסגנון המיוחד הלך ונעלם מהבר המודרני.

  • שנות ה-2000 ואילך – הקאמבק של קוקטיילי טיקי

בתחילת המאה ה-21, עם התפתחות תרבות הקוקטיילים המודרנית והחזרה לאומנות הברמן הקלאסי,  הטיקי זכה לתחייה מחודשת. ברים חדשים החלו לחקור מחדש את המתכונים המקוריים  של דון ביץ' וטריידר ויק, תוך שימוש ברכיבים איכותיים יותר, הקפדה על טכניקות מקוריות ושחזור הטעמים האותנטיים של תקופת הזוהר של הטיקי.

 

סדנת קוקטיילים – להגיש את הטיקי בכוס

אוהבים טעמים טרופיים מרתקים? אווירת חופשה משכרת? אם כן, אין ספק שקוקטיילי טיקי הם הקטע שלכם. אם אתם רוצים ליהנות מהקסם האקזוטי הזה בעצמכם סדנת קוקטיילי טיקי חווייתית היא המקום להתנסות בכל הטוב הזה. סדנת קוקטיילים תספק לכם הבנה של הרקע ליצירת קוקטיילים שונים ואת הכלים לדעת למזוג אותם כמו מקצוענים. עד שתקבעו את סדנת הקוקטיילים שלכם, בואו נמשיך ונצלול אל עומקי הטעמים שיש לטיקי להציע תוך היכרות עם כמה מהקוקטיילים הבולטים.

הכנת קוקטייל טיקי בעצמך בסדנת קוקטיילים של קוקטייל ארט
הצבעוניות של האלכוהול…!

סדנת קוקטיילים טיקי בולטים מיוחד!

אף כתבה על עולם הטיקי לא תהיה שלמה בלי להזכיר לפחות כמה מהקוקטיילים הבולטים המאופיינים עם הזרם. הקוקטיילים הם מרתקים ומסקרנים ובעיקר טעימים, בחרנו כמה, רק בשביל הטעימה:

  • הקוקטייל עם האפקט של סדנת הקוקטיילים

שם: זומבי (Zombie)

הקוקטייל במשפט: קוקטייל חזק ומורכב עם שילוב של סוגי רום שונים, מיצי פירות, ליים וסירופ גרנדין, שהפך לסמל של תרבות הטיקי.

הסיפור שמאחורי: הקוקטייל נוצר בתחילת שנות ה-30 בבר של דון ביץ' במתכון שסודיותו נשמרה, כמעט כמו כל מתכוניו של דון ביץ'. את המשקה הכין עבור לקוח שחזר למחרת והצהיר שהעצמת המשקה גרמה לו להרגיש כמו זומבי.

מה שמיוחד בו: הזומבי נחשב לקוקטייל חדשני עם שילוב של כמה סוגי רום, מיצי פירות טרופיים, ליים, גרנדין ותערובת תבלינים, מה שמביא אל הבר קוקטייל חזק במיוחד, אך מאוזן וטעים להפליא. 

כדאי לדעת ש: בעבר, לאור רמת האלכוהול הגבוהה, ברים רבים הגבילו את הזמנתו לשניים בלבד ללקוח וכיום, הזומבי אולי התעדן מעט, אך נשאר מהקוקטיילים המזוהים ביותר עם תרבות הטיקי.

  • משקה לא מהעולם הזה

שם: מאי טאי (Mai Tai)

הקוקטייל במשפט: שילוב קלאסי של רום, טריפל סק, מיץ ליים וסירופ אורג'ט, המסמל את שיאה תרבות הטיקי.

הסיפור שמאחורי: קוקטייל מבית היוצר של טריידר ויק. שמזג את המשקה לחבריו הטהיטים שקראו בהתלהבות:  "Maita’i roa ae!". המשמעות של זה בטהיטית היא "הטוב ביותר – לא מהעולם הזה!". כך נולד אחד הקוקטיילים המפורסמים ביותר בתרבות הטיקי.

מה שמיוחד בו: סירופ השקדים, האורג'ט, מספק למשקה האקזוטי ארומה אגוזית-פירותית מפתיעה המשתלבת באופן מרענן ועשיר עם הטעמים של יתר המרכיבים.

כדאי לדעת ש: בעבר המאי טאי היה שם דבר בברים ומסעדות באזורים שונים וביניהם הוואי. כיום הוא אחד המפורסמים בעולם ומספק לגימה מושלמת של חווית קיץ וחופש.

  •   סימן (מסחר) של תרבות קוקטיילי הטיקי

שם: פיינקילר (Painkiller)

הקוקטייל במשפט: הפיינקילר הוא קוקטייל המורכב מרום כהה, מיץ תפוזים, מיץ אננס וקוקוס. זהו משקה מתוק עם מרקם קטיפתי שמזכיר אווירת חוף ים ושמש. הוא נפוץ בברים טיקיים רבים.

הסיפור שמאחורי: גם השם של הקוקטייל הזה, כמו שמות של קוקטיילים רבים אחרים מציב כמה גרסאות לאמת אחת שכנראה לעולם לא נדע. יש המספרים שהקוקטייל הוגש ליורדי ים שאהבו אותו עד כדי כך שהעניקו לו את שם. ויש שסבורים כי השם נועד לסייע בשיווק הקוקטייל ככזה שמשכיח את הצרות.

מה שמיוחד בו: יש המכנים אותו גרסה עשירה לפינה קולדה. הייחודיות שלו באה לידי ביטוי בטוויסט מודגש של רום Pusser’s Navy עם מיץ אננס, מיץ תפוז, קרם קוקוס וקמצוץ אגוז מוסקט מלמעלה.

כדאי לדעת: כשהפופולריות של הקוקטייל גדלה. יצרני Pusser’s Rum תבעו עליו סימן מסחרי. כיום ברים שמגישים פיינקילר מחויבים להשתמש ברום Pusser’s בלבד.

  • קוקטייל קייצי עם טעמים טרופיים שתכירו בסדנת קוקטיילים

    זוג קוקטיילים פרחוניים וטעימים
    כשטעם ויופי נפגשים בסדנת הקוקטיילים של קוקטייל ארט!

שם: בהמה מאמא (Bahama Mama)
הקוקטייל במשפט: קוקטייל טרופי מתוק. בשילוב רום כהה ולבן, ליקר קוקוס, בטעמי קפה ומיצי פירות שמעניקים טעם קיצי .

הסיפור שמאחורי: מקורו של הבהאמה מאמא לא לגמרי ברור, אך ההשערות הן שהוא נוצר בשנות ה-50 או ה-60 באזור איי הבהאמה, ומכאן גם שמו. יש הטוענים שהוא קרוי על שם זמרת קליפסו מפורסמת. אחרים טוענים שהוא פשוט שיקף את הסגנון הטרופי של האזור.

מה שמיוחד בו: שילוב שני סוגי רום נותן לו עומק טעמים, יחד עם ליקר קוקוס שמוסיף מתיקות וניחוח אקזוטי. התוספת הייחודית היא ליקר הקפה, שמוסיף לו רובד מפתיע ומעניין. כל זה משתלב עם מיצי פירות טרופיים כמו אננס ותפוז, היוצרים איזון טרופי.

כדאי לדעת: הבהאמה מאמא הוא אחד הקוקטיילים הכי מזוהים עם חופשות ביעדים טרופיים. במהלך השנים נוצרו לו גרסאות רבות, שחלקן חזקות יותר ואחרות רכות ומתוקות יותר.

  • הקוקטייל עם המסר הסודי 

שם: ת'רי דוטס אנד א דאש (Three Dots and a Dash)
הקוקטייל במשפט: קוקטייל טיקי עוצמתי עם רום מיושן ורום בהיר, ליים, סירופ דבש, פלרנום וליקר תפוזים. נוצר כהצדעה לניצחון במלחמת העולם השנייה.

הסיפור שמאחורי: הקוקטייל הומצא על ידי דון ביץ' ושמו הוא הקוד המורסי לאות "V" המסמלת ניצחון (נקודה נקודה נקודה קו). המשקה הפך לפופולרי במיוחד לאחר מלחמת העולם השנייה. כשהחיילים ששבו מהמלחמה חיפשו דרך לחגוג את חייהם החדשים עם קוקטיילים אקזוטיים.

מה שמיוחד בו: הקוקטייל מציע שילוב מתוחכם של מתיקות, חמיצות ועושר תבליני. הפלרנום שהינו ליקר תבלינים בעל ניחוח של שקדים, ציפורן וליים מעניק לו טוויסט יוצא דופן.

כדאי לדעת: המשקה מוגש בדרך כלל בכוס גבוהה עם שלושה דובדבנים מסוכרים וקיסם ארוך. המייצגים את שלוש הנקודות והקו, כך שבכל לגימה נזכרים במסר הניצחון שהמשקה נושא עמו.

  • הקוקטייל המרענן עם ניחוחות המנטה שתלמדו בסדנת קוקטיילים

שם: מיסיונרי'ס דאונפול ((Missionary’s Downfall

הקוקטייל במשפט: קוקטייל טיקי וקליל בשילוב של רום, אננס, אפרסק, דבש ונענע טרייה. קוקטייל מרענן, קר ומלא טעמים.

הסיפור שמאחורי: המשקה נוצר על ידי דון ביץ'. שמו המסתורי, "נפילתו של המיסיונר". רומז אולי על כך שגם מי שנמנע מאלכוהול עשוי להתפתות אליו. או שאולי היה זה משחק מילים משעשע של דון ביץ'.  

מה שמיוחד בו: זהו אחד מקוקטיילי הטיקי הבודדים שמשתמשים בנענע טרייה, מה שמעניק לו ארומת-מנטה מרעננת וייחודית. בנוסף, ליקר האפרסק מעניק לו מתיקות עדינה. בעוד שהרום משתלב היטב עם מיץ האננס ודבש, ליצירת קוקטייל חלק וקרמי.

כדאי לדעת ש: הקוקטייל לרוב מוגש בכוס קוקטייל קפואה, עם עלה נענע טרי כקישוט, בניגוד לקוקטיילים טיקיים מסורתיים שמגיעים בכוסות טיקי מאסיביות. מדובר בקוקטייל בעל מרקם קליל יותר, שמרגיש כמעט כמו שייק קפוא – מושלם. גם למי שפחות רגיל לקוקטיילים חזקים.

הסוד האגוזי – פרחוני שמאחורי קוקטיילי טיקי

סירופ אורג'ט הוא סוד ההצלחה של קוקטיילים טיקיים רבים. זהו סירופ שקדים בטעם עדין של ורדים או תפוזים, שהופך כל קוקטייל ליוצא דופן. סדנת קוקטיילי טיקי מלמדת אתכם את כל מה שאתם צריכים לדעת. עד אז, כדאי שתכירו קצת יותר את הסירופ המופלא הזה.

שם: סירופ אורג'ט

טעם וריח: סירופ מתוק העשוי משקדים וסוכר עם מעט מי ורדים ו/או מי פרחי תפוז. הסירופ הינו בעל טעם בולט של שקדים.

מהות: סירופ אורג'ט הוא אחד המרכיבים הייחודיים בעולם הקוקטיילים, והוא משמש בעיקר בקוקטיילים טיקיים אייקוניים כמו מאי טאי. טעמו האגוזי והפרחוני מעניק עומק עשיר למשקאות.

היסטוריה והתפתחות: השימוש המשמעותי הראשון של אורג'ט בקוקטיילים הגיע כשטריידר ויק יצר את המאי טאי כשהאורג'ט היה לאחד המרכיבים המרכזיים במשקה. האיזון בין רום, ליים, ליקר תפוזים וסירופ אורג'ט יצר קוקטייל מתוק ואגוזי בטעם מסקרן ומפתיע.

קוקטייל ארומטי מסדנת הקוקטיילים של קוקטייל ארט
למזוג לקשט ולהגיש!

סדנת קוקטיילים המשלבת סירופ אורג'ט – עשו זאת בעצמכם

ניתן לרכוש אורג'ט, אך רבים מעדיפים להכין אותו בעצמם כדי לשלוט בטעמים ובמרקם.

מרכיבים:

  • 1  כוס שקדים מולבנים טחונים
  •  1.5 כוסות מים
  • 1  כוס סוכר
  • 1  כף מי פריחת הדרים או מי ורדים
  •  30 מ"ל רום או ברנדי כהה

אופן הכנה:

  1. מרתיחים שקדים טחונים במים לכ-3-5 דקות, עד שהתערובת משחררת טעמי השקדים.
  2. מסננים את התערובת דרך בד חיתול או פילטר דק כדי להפריד את הנוזל מהשקדים.
  3. מחזירים את הנוזל לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים את מי הפרחים והרום או הברנדי, מערבבים היטב, ומקררים.
  5. שומרים בבקבוק סגור במקרר עד שבועיים.

סירופ אורג'ט – סדנת קוקטיילים לא לקוקטיילים בלבד

האורג'ט מזוהה עם קוקטיילי טיקי, אך ישנם קוקטיילים פחות מוכרים המשתמשים בסירופ ליצירת טעם עשיר. בשנים האחרונות, ברים מודרניים ומיקסולוגים מובילים מחזירים את האורג'ט לבמה המרכזי. בהם משתמשים כבסיס לקוקטיילים חדשניים שלא שייכים דווקא לז'אנר הטיקי. בנוסף לשימוש על הבר, ניתן לשלב אורג'ט גם בקפה קר, תה, שייקים ומילקשייקים ואפילו בקינוחים. מדובר בסירופ עשיר בטעמים המשתלב מצוין עם מגוון רחב של אפשרויות קולינריות. 

 

סדנת קוקטיילים היא הרבה מעבר למתכוני קוקטיילים משגעים, היא מסע אל עולם טעמים, תרבויות והיסטוריה טרופית מרתקת. הצטרפו אלינו ותנו לטעמים לקחת אתכם לאיים רחוקים.

 

עוד מאמרים שיכולים לעניין.