דאקירי – קלאסיקה תוצרת קובה

1525867200


ב 19 ביולי חוגגים חובבי האלכוהול והקוקטיילים יום הולדת לקוקטייל הדאקירי. הקוקטייל הפשוט-מורכב הזה מלווה אותנו למעלה מ 100 שנים והפך לקלאסיקה קובנית שכל ברמן חייב להכיר. כמו המוחיטו גם הדאקירי מזוהה מאוד עם הסופר האמריקאי ארנסט המינגווי שהיה חובב מושבע של הדאקירי ויתכן שיותר מהמוחיטו הכל כך מפורסם. לא מעט סיפורים סופרו אודות מוצאו של הקוקטייל אך הסברה הרווחת היא שהקוקטייל נולד בשנת 1898 בעיירת כורי הברזל בשם דאקירי בקובה ומכאן שמו של הקוקטייל. היה זה ככל הנראה רעיון של מהנדס כרייה בשם ג'נינגס סטוקטון קוקס שניסה להקל מעט על הכורים ולתת להם תמריץ מרענן. הוא בסך הכל ערבב 3 מרכיבים די זמינים ונפוצים – רום, ליים וסוכר ששילובם יחד יצרו קוקטייל פשוט, מיוחד ומנצח. לא חלף זמן רב ו"השיקוי" הזה הפך לפופולרי בקובה וחביב מאוד על הסופר ארנסט המינגוויי שנהג להתפנק עליו ב"La Floridita", הוואנה. לימים ירקח הברמן המיתולוגי של המקום קונסטנטינו ריבלאגווה גרסה מיוחדת לדאקירי עבור הסופר הנערץ בשם "Papa Doble" או בשמו היותר מוכר "Spacial Hemingway Daqiuiri"

מתכון לקוקטייל דאקירי

Daiquiri | דאקירי

  • 50 מ"ל רום קובני (בקרדי, האוונה קלאב)
  • 30 מ"ל מיץ ליים טרי
  • 20 מ"ל מי סוכר

אופן הכנה: מנערים היטב את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס מרטיני/קופ

קישוט : פלח ליים

 

Spacial Hemingway Daqiuiri

  • 50 מ"ל רום קובני
  • 15 מ"ל ליקר מרסקינו (ליקר דובדבנים)
  • 20 מ"ל מיץ אשכוליות טרי
  • 20 מ"ל מיץ ליים סחוט

אופן הכנה : מנערים היטב את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס קופ

* ניתן להכין את הקוקטייל בתוך בלנדר עם קרח ואז מתקבל קוקטייל צונן ומרענן במרקם ברד

 

רוצים ללמוד להכין דאקירי וקוקטיילים נוספים ?

הצטרפו אלינו לסדנת קוקטיילים

 


תמונות מסדנת קוקטיילים וסדנת אלכוהול