למידע נוסף
צרו קשר!
במסגרת סדנת קוקטיילים אנו יוצאים למסע מסביב לעולם דרך 10 קוקטיילים חשובים שהם אבני דרך בעולם הקוקטיילים. סדנת קוקטיילים תאפשר לכם לחוות את כל הטוב הזה גם הלכה למעשה. אנחנו כאן כדי להתעמק במילה הכתובה, לגרות את בלוטות הטעם ולהעלות את רמת החשק ולכן גם צרפנו מתכונים קלאסיים של הקוקטיילים אז בואו נצא לדרך ונתחיל להכיר את הקוקטיילים הנבחרים במסע.
שם: נגרוני
ארץ מקור: איטליה
על הקוקטייל: המרירות העדינה של הקמפרי משתלבת באופן מושלם עם המתיקות העשירה של הורמוט, בעוד שהג'ין מוסיף נגיעה יבשה שמעניקה למשקה אופי מורכב יותר ואלגנטי. הנגרוני מתאים לאלו המחפשים חוויה ארומטית ומעודנת ונחשב אידיאלי כאפריטיף לפני ארוחה.
הסיפור שמאחורי: הנגרוני נולד באיטליה בתחילת המאה ה-20 בעיר פירנצה, שם הרוזן קמילו נגרוני ביקש מהברמן המקומי לשדרג את קוקטייל האמריקנו הידוע על-ידי הוספת ג'ין במקום סודה.
הידעתם? בכל שנה מציינים בעולם במהלך חודש יוני את "שבוע הנגרוני" עם מעל מיליון הזמנות של הקוקטייל ברחבי העולם.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לנגרוני:
אופן הכנה: מוזגים את כל המרכיבים לכוס ערבוב, מוסיפים קרח, מערבבים היטב, מסננים לכוס לואו בול עם קרח, ומקשטים בפלח תפוז.
שם: מוחיטו
ארץ מקור: קובה
על הקוקטייל: המוחיטו הוא קוקטייל חמצמץ ומרענן שמופיע כמעט בכל סדנת קוקטיילים המשלב בהרמוניה נהדרת בין מתיקות סוכר, חמיצות הליים, חמימות רום וקור טרי של מנטה, שילוב היוצר קוקטייל קליל שמתאים במיוחד לימים חמים. המוחיטו אידיאלי לאוהבי קוקטיילים מרעננים, קלילים, עם טעמים חמצמצים ונוכחות של רום.
הסיפור שמאחורי: ישנן כל-כך הרבה גרסאות בנוגע למקור של המוחיטו כך שככל הנראה כל אחת היא אגדה וכמו כל אגדה, כל אחת טובה. אנו סבורים כי יתכן והמוחיטו נולד בקובה בסביבות המאה ה-16, שיורדי ים ערבבו רום, ליים ומנטה בכדי להקל על מחלת הים. בשלבים מאוחרים יותר הפך הקוקטייל לגרסה היותר מתוחכמת, כפי שהיא מוכרת כיום. המוחיטו מזוהה במיוחד עם העיר הוואנה, ויש הטוענים כי הוא שימש השראה לסופר המינגווי, שנהג לשתות אותו בבר הקובני הידוע "לה בודגיטה דל מדיו".
הידעתם? השם "מוחיטו" ככל הנראה נגזר מהמילה הספרדית "mojo" שפירושה תבלין או רוטב.
עשו זאת בעצמכם – מתכון למוחיטו:
אופן הכנה: מניחים בכוס גבוהה כמה פלחי ליים, מנטה והסוכר ומועכים אותם עם מדלר על מנת להוציא את טעמי המנטה והליים, מוסיפים את הרום והקרח, מערבבים היטב עם כפית בר, מוסיפים מים מוגזים עד למילוי הכוס, משלימים עם קרח גרוס ומוספים כמה טיפות אנגסטורה ביטרס. מקשטים עם תפרחת נענע ופלח ליים.
שם: פינה קולדה
ארץ מקור: פורטו ריקו
על הקוקטייל: הפינה קולדה שפירושו מספרדית "אננס מסונן" הוא ללא ספק הקוקטייל הטרופי המוכר ביותר בעולם המורכב מרום-קוקוס ואננס. זהו קוקטייל המשלב מתיקות של אננס עם חמימות של רום ומשדר אווירה טרופית ומרעננת, עם נגיעה קרמית בזכות לחלב הקוקוס. הפינה קולדה מתאים במיוחד לאוהבי קוקטיילים מתוקים ובילויים ליד הים.
הסיפור שמאחורי: הפינה קולדה נולדה בפורטו ריקו בשנות ה-50 על ידי ברמן שביקש ליצור קוקטייל שיתאים למטיילים המגיעים לאי, משקה ייחודי שישקף את רוח החופשה הטרופית.
הידעתם? בשנת 1978, הפינה קולדה הוכרז כקוקטייל הרשמי של פורטו ריקו וב- 10 ביולי חוגגים באיים הקאריביים את יום הפינה קולדה הלאומי.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לפינה קולדה:
אופן הכנה: מוסיפים את כל המרכיבים אל השייקר עם קרח ומנערים היטב, מסננים לכוס גבוהה ומעוצבת ומקשטים בפרוסת אננס.
שם: פיסקו סאוור
ארץ מקור: פרו
על הקוקטייל: פיסקו סאוור הוא משקה אלגנטי המשלב את הפיסקו עם מיץ ליים טרי, סירופ סוכר, וחלבון ביצה שמעניק לו קצף חלק. האיזון בין חמיצות למתיקות הופך אותו למשקה מרענן ואידיאלי לכל אירוע.
הסיפור שמאחורי: מקורו של הפיסקו סאוור הוא בברמן אמריקאי, שיצר אותו בשנות ה-20 בבר שלו בעיר לימה, פרו. בשל השילובים המעניינים והטעם המתוחכם, הפך הקוקטייל לאייקון תרבותי בפרו.
הידעתם? הפיסקו סאוור זכה ליום חג לאומי בפרו שמוקדש לו.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לפיסקו סאוור:
אופן הכנה: מוסיפים לשייקר את כל המרכיבים, מנערים היטב עם קרח ומסננים לכוס קופ. מטפטפים כמה טיפות האנגוסטורה על ראש הקצף שנוצר.
שם: קפיריניה
ארץ מקור: ברזיל
על הקוקטייל: הקפיריניה היא חגיגה ברזילאית בכוס. שילוב של קשאסה, משקה אלכוהולי המיוצר מקנה סוכר, עם ליים טרי, סוכר וקרח מרוסק יוצר טעם רענן ופירותי. זהו קוקטייל פשוט אך עוצמתי, שמביא את שמחת החיים הברזילאית ומתאים לאוהבי קוקטיילים פשוטים אך מרשימים.
הסיפור שמאחורי: יש הסבורים כמו מקור הקפיריניה הוא בערבוב של קשאסה עם ליים ודבש כתרופה לשפעת וצינון במסורת הברזילאית. עם הזמן, המתכון שופר והפך לאחד המשקאות המובילים בברזיל. כיום, הקפיריניה נחשב למשקה הלאומי של ברזיל ומזוהה עם קרנבלים ואירועים חגיגיים.
הידעתם? מקור השם של הקוקטייל הוא במילה "קאיפירה" (אדם כפרי) וחלק ממה שנתן לקוקטייל את מעמדו בברזיל, החל בהגשתו לשחקני כדורגל לאחר ניצחון.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לקפיריניה:
אופן הכנה: חותכים את הליים לקוביות ומניחים בכוס נמוכה יחד עם הסוכר. מועכים את הליים לשחרור המיץ והמסת הסוכר. מוסיפים את הקשאסה והקרח ומנערים היטב עם שייקר.
שם: סינגפור סלינג
ארץ מקור: סינגפור
על הקוקטייל: הסינגפור סלינג הוא קוקטייל מרענן ומורכב, המשלב את המתיקות של הג'ין עם החמיצות של הלימון וטעמו הפירותי של ליקר הדובדבן. מדובר בקוקטייל מעודן עם טעמים עזים שמקנים לו עומק ומרקם מעניין ונחשב כקוקטייל אידיאלי לאוהבי משקאות מתוחכמים עם איזון בין מרירות למתיקות.
הסיפור שמאחורי: הסינגפור סלינג נוצר בסינגפור בסביבות 1920 כשברמן במלון "ראפלס" ביקש ליצור קוקטייל שיהיה מושלם לשוק המקומי ויתאים לטעמים הפופולריים של התקופה. הקוקטייל זכה להצלחה רבה והפך לכוכב של ברים, סדנאות קוקטיילים ומסעדות ברחבי העולם.
הידעתם? בתקופה בה הקוקטייל נוצר, נשים לא נהגו לשתות אלכוהול בפומבי. הסינגפור סלינג נראה תמים ומתקתק אך מכיל אלכוהול ונשים החלו לצרוך כך אלכוהול בפומבי.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לסינגפור סלינג:
אופן הכנה: מוזגים את כל המרכיבים לשייקר, מנערים היטב ומסננים לכוס גבוהה, מקשטים בפלח תפוז ודובדבן.
שם: מרגריטה
ארץ מקור: מקסיקו
על הקוקטייל: המרגריטה הוא קוקטייל המשלב את טעמי הטקילה עם חמיצות מיץ ליים ומתיקות עדינה של ליקר תפוזים, כששפת הכוס מצופה מלח המוסיף איזון ומגע ייחודי. זהו משקה רענן ופשוט, שמצליח להיות קלאסי ומתוחכם בו זמנית. הקוקטייל מתאים למי שאוהב טעמים קלים ומרעננים והוא אידיאלי במיוחד בימים חמים.
הסיפור שמאחורי: לקוקטייל המרגריטה יש סיפורים רבים על מקורו, אך אחד הפופולריים ביותר טוען כי נוצר על ידיי הברמן דני הררה בשנות ה-30 עבור מרג'ורי קינג, רקדנית ושחקנית הוליוודית מפורסמת. הררה הנרגש מנוכחותה של עלמה המפורסמת רקח קוקטייל במיוחד בשבילה. במהרה הפך הקוקטייל לפופולרי בעולם כולו ולמזוהה עם מקסיקו במיוחד.
הידעתם? השם "מרגריטה" הוא בספרדית ופירושה השם מרג'ורי.
עשו זאת בעצמכם – מתכון למרגריטה:
אופן הכנה: מרטיבים את שולי הכוס במיץ ליים ומניחים אותה הפוכה במלח. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומנערים היטב, מסננים ומסננים לכוס קופ. מקשטים עם פלח ליים
טיפ של מקצוענים: אין ספק שכשחווים סדנת קוקטיילים ישנה האפשרות להתנסות במגוון עשיר יותר של חוויות מעשיות, שיטות ומתכונים. עד שתרשמו לסדנה כזו, קבלו טיפ הרפתקני מאיתנו לחוויית שתיה מושלמת: נהוג לקשט את כוס המרגריטה במלח. הקפידו על כך ותוכלו ליהנות ממשקה מאוזן ומפתיע.
שם: פרנץ' 75
ארץ מקור: צרפת
על הקוקטייל: פרנץ' 75 הוא שילוב ייחודי של ג'ין, מיץ לימון, סירופ סוכר, ושמפניה, היוצר טעם רענן, מבעבע ויוקרתי. המשקה מתאים במיוחד לחגיגות ואירועים מיוחדים.
הסיפור שמאחורי: הקוקטייל נקרא על שם תותח צרפתי מפורסם ממלחמת העולם הראשונה, בקוטר של 75 מ"מ, בשל עוצמתו. הוא הומצא בפריז בשנות ה-20 וזכה לפופולריות רבה בזכות טעמו המיוחד והקישור לתרבות הצרפתית היוקרתית.
הידעתם? הקוקטייל נחשב בעל ערך קלורי נמוך יחסית, עם כ-150-200 קלוריות לכוס, מה שהופך אותו למועדף על מי שמחפש קוקטייל אלגנטי ומרענן שמותאם גם להקפדה קלורית.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לפרנץ' 75:
אופן ההכנה: מוזגים ג'ין, מי סוכר ולימון לשייקר, מערבבים היטב ומוזגים לכוס שמפניה מלאה בקרח. מקשטים בקליפת לימון
שם: וויסקי סאוור
ארץ מקור: ארה"ב
על הקוקטייל:
וויסקי סאוור משלב וויסקי ברבןי עם חמיצות הלימון ומתיקות עדינה של סירופ סוכר, לעיתים קרובות עם קישוט של דובדבן או פלח תפוז. המשקה מאוזן ופשוט להכנה ועמוס בטעמים עשירים, למרות שהטעמים שלו רעננים וקלילים מספיק לקיץ, הוא חמים ואלגנטי מספיק כדי להתאים גם לחורף, במיוחד אם הוא מוגש עם ברבן עם רמיזות של טעמי קרמל, וניל ותבלינים.
הסיפור שמאחורי: וויסקי סאוור הופיע לראשונה במאה ה-19 ונחשב לאחד הקוקטיילים הקלאסיים והנגישים ביותר. מתכון הקוקטייל התפרסם לראשונה בספרי קוקטיילים ישנים ונשאר פופולרי מאז ועד היום בזכות פשטותו וטעמו המאוזן.
הידעתם? וויסקי סאוור זכה לכבוד עם יום חגיגי משלו וב- 25.8 מצוין "יום וויסקי סאוור הבינלאומי".
עשו זאת בעצמכם – מתכון לוויסקי סוואר:
אופן ההכנה: מעבירים את כל המרכיבים לשייקר, מנערים היטב ומסננים לכוס לואו בול. מקשטים עם פלח תפוז ודובדבן
שם: דארק אנד סטורמי
ארץ מקור: ברמודה
על הקוקטייל: הדארק אנד סטורמי הוא אחד הקוקטיילים המוכרים והאהובים בזכות טעמו המרענן והשילוב המיוחד בין רום כהה לבירת ג'ינג'ר, השם "דארק אנד סטורמי" מתאר את המראה של המשקה: הרום הכהה שצף מעל בירת הג'ינג'ר יוצר מראה של עננים כהים באופק, כמו סערה קרבה.
הסיפור שמאחורי: הסיפור מאחורי השם אומר שמלח בריטי הביט בכוס עם המשקה שהוגשה לו בפאב מקומי ואמר שלפי צבע השמים נראה שהולך להיות קודר וסוער ("דארק אנד סטורמי") ושאף מלח לא יפליג בכזה ים וכך קיבל הקוקטייל את שמו המיוחד.
הידעתם? דארק אנד סטורמי הוא הקוקטייל הלאומי של ברמודה.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לדארק אנד סטורמי:
אופן הכנה: ממלאים כוס גבוהה בקרח, מוסיפים את הרום והליים ומשלימים עם בירת ג'ינג'ר עם סוף הכוס. מערבבים בעדינות עם כפית בר ומקשטים בפלח ליים.
השלמנו מסע סביב הגלובוס עם 10 קוקטיילים שלומדים עליהם בסדנת קוקטיילים , אבל לא יכולנו להרשות לעצמנו לסיים את המסע המופלא הזה בלי לתת תשומת לב לאחד הקוקטיילים היותר מוכרים, אהובים וטעימים: הדאקירי.
הדאקירי הוא אחד הקוקטיילים הקלאסיים ביותר בעולם, המשלב טעמים פשוטים ומאוזנים של רום, ליים וסוכר. למרות הפשטות, המשקה מסמל אלגנטיות וחלק בלתי נפרד מהתרבות הקובנית והקריבית.
לפי האגדה קוקטייל הדאקירי נולד בקובה, בסוף המאה ה-19 או תחילת המאה ה-20, בעיירה קטנה בשם דאקירי, על ידי מהנדס אמריקאי שעבד במכרה ברזל באזור, יום אחד, כשהתארחו אצלו חברים והוא נאלץ לאלתר משקה מחומרי גלם זמינים, הוא ערבב רום קובני, מיץ ליים וסוכר. הוא קרא למשקה על שם העיירה המקומית, וכך נולד הדאקירי.
כדאי לדעת: הדאקירי היה פופולרי במיוחד במהלך תקופת היובש בארה"ב , כאשר תיירים אמריקאים נהרו לקובה כדי ליהנות מאלכוהול.
עשו זאת בעצמכם – מתכון לדאקירי:
אופן הכנה: מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס קופ מקוררת
אין ספק שזה היה מסע מרתק בו עברנו מאיטליה, קובה ופורטו ריקו, דרך פרו וברזיל הגענו גם לסינגפור, ולמקסיקו, ובקרנו בצרפת, ארה"ב וברמודה התחושה היא ללא ספק חובקת עולם אז לשם כך סקרנו 10 קוקטיילים מרתקים שאנחנו מקווים שלקחו אתכם, דרך המילים שלנו, אל המקומות והאנשים, הסיפורים והמתכונים של כל קוקטייל ומדינה, ואם מתחשק לכם להכיר סדנאות קוקטיילים נוספות של דברו איתנו
ישנם מסעות רבים עוד לפנינו, דרך אלכוהול בכלל וקוקטיילים בפרט ואנחנו מזמינים אתכם להצטרף גם למסע הבא בסדנת קוקטיילים כתובה חינמית או סדנת קוקטיילים מעשית