קוקטייל ארט – סדנת קוקטיילים | בר קוקטיילים לאירועים | מארזי קוקטיילים

למידע נוסף

צרו קשר!

חייגו אלינו כתבו לנו

פינה קולדה

פינה קולדה

פינה קולדה – מעט היסטוריה

הפינה קולדה שפירושו מספרדית "אננס מסונן" הוא ללא ספק הקוקטייל הטרופי המוכר ביותר בעולם המורכב מרום-קוקוס ואננס. ב 10 יולי חוגגים באיים הקאריביים את יום הפינה קולדה הלאומי והחל משנת 1978 הוא גם הקוקטייל הלאומי של פורטו ריקו. לא מעט סיפורים ואגדות נרקמו אודות מקורו של הקוקטייל כאשר אחד מהם מספר על הפיראט "רוברטו קופרזי" שהיה נוהג לערבב לצוות שלו משקה שמכיל רום-קוקוס ואננס אך המתכון אבד עם לכידתו והוצאתו להורג בשנת 1825. מספינות הפיראטים יורד המשקה אל הברים בפורטו ריקו שם נולד המשקה בגרסתו המודרנית. שלושה ברמנים פורטו ריקאנים טוענים לכתר הבכורה. 'ראמון מונצ'יטו מררו פרז', ברמן בבר החוף של מלון הילטון (Caribe Hilton Hotel) בסאן חואן טוען שהוא זה שהמציא לראשונה את הקוקטייל ב 15 באוגוסט 1952 (המלון אומר שהקוקטייל הומצא בשנת 1954) כאשר בחר להשתמש במוצר חדש בשם "קוקו לופז" – קרם קוקוס ממותק בפחית שימורים. הברמן 'ריקארדו גרסיה' מאותו מלון טוען שהוא זה שאחראי להמצאת הקוקטייל וגם הברמן 'ראמון פורטס מינגוט' ממסעדת "בראצ'ייה בסאן חואן טוען שהמציא את הקוקטייל בשנת 1963.

מתכון לקוקטייל פינה קולדה קלאסית כמו ב Caribe Hilton Hotel

  • 60 מ"ל רום פורטו ריקני
  • 30 מ"ל קרם קוקוס
  • 30 מ"ל שמנת מתוקה
  • 180 מ"ל מיץ אננס סחוט טרי
  • קרח

איך מכינים פינה קולדה

  • מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חשמלי מוסיפים קרח ומפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם "ברד" ומעבירים את הכל לכוס קוקטייל גדולה ומעוצבת
  • קישוט : פלח אננס, דובדבן
עוד מאמרים שיכולים לעניין.